Det vi oftest svarer på ...

Er medicinsk vægttab farligt?

Undrer du dig over, om medicinsk vægttab er farligt, så se vores video hvor speciallæge, Line Holst, fortæller om sikkerhedsaspekterne ved et medicinsk vægttabsforløb.

Siden medicinsk vægttab blev godkendt i Danmark, har vi hos Sikkert Vægttab hjulpet hundredevis af patienter til at opnå vægttab og et sundere liv. Vores mål er at sikre, at du som patient føler dig fuldstændig tryg i dit forløb.

Afspil video

Generelt

Klik på knappen “Start” i menuen og udfyld formularen med dine personlige oplysninger. Efter du har sendt dine oplysninger til os kontakter vi dig hurtigst muligt og aftaler tid til en online opstartskonsultation.
Efter konsultationen får du udstedt en recept på vægttabsmedicinen og dit vægttabsforløb går igang. Der bliver fuldt op på dig hver 4. uge online og din recept fornyes efter behov så længe du er medlem.

Kropsvægt påvirkes af mange faktorer som hormoner, miljø og genetik. Faktorerne er ofte ikke under vores kontrol og det kan derfor være svært at tabe sig og holde vægttabet. Der er mange gevinster ved at opnå et vægttab. Et vægttab på 10 % kan forbedre dit helbred og nedsætte risikoen for vægtrelateret komplikationer som hjertesygdom, forhøjet blodtryk, type 2 diabetes, søvnapnø og ledsmerter. Du er ikke alene. Hver 5. dansker lever med et BMI >30.

Du kan opnå et vægttab på 0,5-1 kg/uge alt afhængigt af om du er aktiv eller ej.

Sammen med vores læge laver i en plan for dit vægttab. Sikkert vægttab anbefaler at du sammen med den medicinske behandling er fysisk aktiv og spiser sundt.

Et vægttabsforløb hos os fungerer som en individuel  abonnementsordning, hvor følgende som standard er inkluderet:

– Recept på medicin, som er til godkendt til medicinsk vægttab i Danmark
– Opstartskonsultation
– Opfølgning min. hver 4. uge
– Opstart indenfor 48 timer
– Ingen binding og opsigelsesperiode

Vi anbefaler du kombinerer medicinsk vægttab med fysisk aktivitet.

Vi tilpasser medicinen til dig hver 28. dag. Når du får en recept på vægttabsmedicinen, som f.eks. Wegovy, får du medicin til 4 uger ad gangen. Vi følger op hver 4. uge på hvordan du har det og justerer din medicin. Vi anbefaler forløb på 6-9 mdr. for at opnå et vægttab på 15-20 % af din kropsvægt.

– Vi har stor klinisk erfaring
– Vi har arbejdet med medicinsk vægttab siden lige siden medicinsk vægttab blev godkendt af myndighederne
– Vi underskriver kun godkendt medicin
– Vi sikrer du får den dosis medicin du har brug for

Vi anbefaler, at du får taget en blodprøve før opstart af medicinsk vægttabsbehandling, for at identificere evt. risikofaktorer som forhøjet kolesterol og blodsukker niveau. Der er mulighed for at følge op på dine blodprøver efter behandling i forhold til at optimere dit helbred.

Børn og unge over 12 år kan modtage vægttabsbehanding, såfremt de opfylder kriterierne. Vi tilbyder ikke onlineforløb til børn og unge i Sikkert Vægttab, men tilbyder forløb i vores klinik Rinnovo i Hellerup. Behandling varetages af vores speciallæge Line, som er speciallæge i sygdomme for børn og unge.

Medicin

Din krop producerer appetitregulerende stoffer- og et af dem er Semaglutid også kaldet GLP-1. Den medicinske behandling med Semaglutid virker på samme måde. GLP-1 virker ved at mindske sultfølelsen og øge mæthedsfornemmelsen, hvilket betyder du spiser mindre og derfor indtager færre kalorier og taber dig.

Vores læge laver efter samtalen med dig en recept på din nye medicin. Medicinen købes på apoteket. Medicinen er til 4 ugers behandling. Medicinen leveres i en pen og du skal brug en ultratynd nål som følger med til at tage medicinen.  Medicinen tages i underhuder. Den må ikke tages i en blodåre eller muskel. Før du bruger pennen, instrueres du i, hvordan du tager pennen. Skulle du for brug for at få det gentaget, kan du se videoen herDu må ikke dele pen eller nåle med andre. Du kan få en infektion hvis du gør. Brug altid en ny nål hver uge.

Du skal tage medicinen 1 gang om ugen- en fast ugedag. Du kan selv bestemme hvornår på dagen du tager medicinen. Du må gerne tage det uafhængigt af måltider.

Hvis du glemmer at tage medicinen, skal du tage den hurtigst muligt optil 5 dage efter planlagt dag. Hvis der er gået mere end 5 dage skal springe over og vente på det bliver din faste ugedag igen.

Med din recept har medicin nok til 28 dage. Alle starter på mindste dosis 0,25 mg. Hvis du har det godt, trappes du op til næste dosis 0,5 mg efter 4. uge. Det finder du ud af sammen med vores læge. Når du trapper op i dosis, vender kroppen sig til medicinen og hvis du har haft kvalme fortager det sig.

Du kan tage medicinen foran på maven, forsiden af låret eller overarmen.

Før åbning: i køleskabet
Efter åbning: enten i køleskabet eller ved stuetemperatur.
Medicinen kan holde sig i 6 uger efter åbning ved stuetemperatur.

Du må ikke bruge pennen efter udløbsdato.

Du kan aflevere den brugte pen på apoteket.

Du skal medicin så længe du er i vægttabsforløb, du har mulighed for både at trappe op og ned i dosis.

Ja det kan du godt. Vi anbefaler at du først stopper medicinen når du er i mål med dit vægttabs forløb og har ændret din livsstil til et mere aktivt liv samt til en sund kost.

Prøv et sikkert vægttab

Er du allerede i et forløb med vægttabsmedicin, men ønsker at skifte til et Sikkert Vægttab?

Vi tilbyder et sikkert forløb med opfølgninger og hyppig kontrol.

Kost & motion

Fødevarestyrelsen har 7 officielle kostråd.
1: Spis planterigt, varieret og ikke for meget
2: Spis flere grøntsager og frugter
3: Spis mindre kød- vælg bælgfrugter og fisk
4: Spis mad med fuldkorn
5: Vælg planteolier og magre mejeriprodukter
6: Spis mindre af det søde, salte og fede
7: Sluk tørsten i vand

Når du taber dig med medicinsk vægttabsbehandling vil du spise mindre end du plejer. Det er vigtigt at du spiser efter kostrådene for at opnå det bedst mulige resultat både med under vægttabet, men også når du skal vedligeholde vægttabet. Når du følger alle kostråd vil din krop få dækket sit behov. Det vil gøre det nemmere for dig at holde en sund vægt og du vil også nedsætte risikoen for livsstilsrelaterede sygdomme som hjertesygdom, karsygdom, forhøjet blodtryk, type 2 diabetes og visse typer af kræft.

1. Køb fornuftigt ind- lav en liste med indkøb og køb ind når du er mæt.
2. Spis sundt hjemme og ude. Det er vigtigt du har tænkt over sunde alternativer til når du er hjemme, men også når du er på farten. Pak sunde snacks, drik vand, medbring sund snack på farten, bestil en mindre portion.
3. Hvis du spiser ude vælg sunde alternativer, få støtte af familie og venner til at træffe sunde valg, del en ret på restauranten med din ven.
4. Spis med måde: lav små portioner, opdel tallerken op i 3 dele: ½ til grønt, ¼ til kulhydrat som pasta/ris/ brød og ¼ til protein: kød/fisk.
5. Hav faste spisetider
6. Klargør din mad i portioner
7. Spørg dig selv om du er sulten eller mæt

Sundhedsstyrelsen anbefaler at alle voksne er aktive 150 minutter om ugen ved moderat aktivitet eller 75 minutter ved høj intensitet. Vi anbefaler du køber en skridttæller og holder øje med din daglige aktivitet. 
1. Gå 10.000 skridt pr. dag
2. Tag trappen fremfor elevator
3. Tag bussen og stå af et stop før du plejer
4. Gå en ekstra tur

Vi anbefaler at du er fysisk aktiv hver dag. Vores erfaring er, at hvis du er fysisk aktivt op til 3 gange om ugen sammen med en sund kost og medicinsk vægttabsbehandling, kan du tabe dig op til 1 kg/uge samt øge din fysiske form.

Vi anbefaler at du drikker 2-3 liter vand dagligt sammen med din behandling.

Bivirkninger

Medicinen kan som al anden medicin give bivirkninger. Det er langt fra alle som oplever bivirkninger. De mest almindelige er: kvalme og forstoppelse. Man kan opleve diare og opkast. Du kan læse i indlæggelsesseddel i medicinæsken om bivirkninger til medicinen.

Hvis du oplever voldsomme mavesmerter i øvre del af maven og opkastninger  skal du tage kontakt til Sikkert Vægttab, egen læge, eller akut lægehjælp og sige du tager GLP-1 medicin, har fået akutte mavesmerter og bede om at få taget en blodprøve (amylase) for at udelukke akut bugspytsbetændelse (Pancreatitis).

Spis frisk frugt. Spis langsomt.
Spis små portioner. Drik 2-3 liter vand pr. dag. Lyt til din krop og stop med at spise, når du føler dig mæt.

Kvalmen forsvinder hyppigst i løbet af få dage.

Undgå fed, sød og stærk mad.

Husk at drikke vand- gerne 2-3 liter pr. dag. Prøv at spiste fiberrigt.

Hvem kan starte medicinsk vægttab?

Du skal have et BMI >27 og en vægttabsrelateret risikofaktor * eller BMI > 30 for at kunne være i betragtning til behandling.

Hvem kan ikke?

Såfremt du er gravid, ammer eller planlægger graviditet er du ikke egnet til medicinsk vægttabsbehandling.

Du er heller ikke egnet, hvis du har eller har haft en spiseforstyrrelse, har sukkersyge (diabetes type 1 og 2) eller har haft en betændelsestilstand i bugspytkirtlen.

Kom i gang med vægttab